8 d’abr. 2013

GEGANTS DEL JURÀSSIC

EL PERÍODE JURÀSSIC va començar fa dos-cents vuit milions d'anys, quan Pangea es va dividir en dos i el mar va ocupar l'espai divisori, formant així dos supercontinents, Lauràsia i Gondwana.També va canviar el clima. Es va tornar més fred i més plujós. Els boscos es van poblar de falgueres arborescents, cícades i coníferes, cosa que va beneficiar els animals que menjaven plantes i també els carnívors, que devoravan els vageterians.
Laurasia es el nombre dado a una antigua masa de tierra del hemisferio norte surgida hacia el final del Jurásico de la desintegración del supercontinente Pangea, separándose de Gondwana por la apertura del mar de Tetis hace entre 200 y 180 millones de años. Laurasia se dividió posteriormente en Eurasia y América del Norte.

Gondwana era el més meridional dels dos supercontinents que existiren fa 180 milions d'anys. El formaven les plaques continentals que actualment constitueixen ÀfricaSud-amèrica, l'AntàrtidaAustràliaNova Guinea,Madagascar, i el subcontinent indi.
Es va formar a finals del Neoproterozoic, ara fa uns 600 milions d'anys, i va començar a fragmentar-se durant elJuràssic, fa uns 160 milions d'anys. Es distingeixen dos Gondwana:
Eduard Suess va proposar el nom de Gondwana a partir de la denominació d'una regió de l'ÍndiaGondwâna, on una part de la geologia d'aquest antic continent ha pogut ser determinada.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada